Вінницькі учні отримають «Шкільні пакети безпеки»

У Вінниці всі школи отримають «Шкільні пакети безпеки» в межах акції з безпеки дорожнього руху Traffic Challenge.

Про це повідомляє Віницька міська рада.

«Вінниця приєдналася до акції Traffic Challenge. Це національна програма, що проходить в рамках 10-річчя дій з безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН. Організації акції передадуть до 400 навчальних закладів України, які розташовані поблизу аварійно небезпечних ділянок - «Шкільні пакети безпеки». У Вінниці їх отримають усі школи», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, організатори акції визначили в Україні 100 місць, де найчастіше трапляються ДТП з пішоходами. У Вінниці таких місць два. Аби зробити їх безпечнішими, там цього року планують встановити антикишені. Це елемент, який звужує зайву третю смугу руху автомобілів і впорядковує ширину пішохідного переходу

Читайте також: Українські видавці подарували книги недільним школам в ОАЕ

До «Шкільних пакетів безпеки» входять 8 світловідбивних жилетів та 20 манжетів, а також стікери, які можна наклеїти на дорожні знаки та стовпи. Першими в місті такі комплекти отримали учні школи №4.

Жилети підходять дітям від першого до одинадцятого класу. Їх одягатимуть, коли скажімо, діти, рухатимуться колоною під час походу до театру чи на екскурсію.