У Чернівцях зацвіли сакури

Фото

У Чернівцях на площі Філармонії почали розквітати сакури, всього в місті налічується більше ста дерев сакури, частина яких подаровані урядом Японії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перші дерева японської вишні на площі Філармонії посадили ще у 2006 році. Тоді висадили 30 саджанців сакури до відкриття фонтану на площі. Сакура успішно прижилися на Буковині. Пізніше у 2010 році посадили алею сакур вздовж вулиці Головної, біля парку. А у 2017 році сакури садили і на Проспекті Незалежності і знову на вулиці Головній. Всього у Чернівцях зараз є більше ста дерев японської вишні", - розповів директор комунального підприємства "Трест зеленого господарства" Олександр Брязкало.

У Чернівцях розквітли сакури / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Частину дерев Чернівцям подарував уряд Японії, частину - різні благодійники.

Читайте також: У Чернівцях туристичний сезон відкрили ярмарком та запуском повітряної кулі

В Японії сакура відіграє особливу роль. У певних контекстах японське слово «квітка» набуло значення «сакура». Сьогодні налічується близько 300 видів японської вишні. Вони бувають найрізноманітніших барв і відтінків — від білуватого й рожевого до багряно-червоного. Зібрані квіти в китицевидні суцвіття. У Японії форма і колір квіток сакури стали символом невинності і простоти.

Як повідомляв Укрінформ, цвітіння сакури стало "візитівкою" закарпатських міст Ужгорода та Мукачева, куди на цей період з'їжджається багато туристів.