Кернес закликає “не об'їдати” мавп у харківському зоопарку, бо нагодує цеглою

Харківський міський голова Геннадій Кернес на черговій сесії міськради висловив обурення витратами зоопарку на ананаси, сам він обідає на 3,60 грн в день.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На сесії депутат міськради лідер "Харківського антикорупційного центру" Ігор Черняк заявив, що фрукти для мешканців зоопарку закуповують утридорога.

"Зокрема, в списку витрат і видатків - ананаси по 360 грн/кг, при цьому закуповується 460 кг ананасів, в той час як в магазині ананаси - по 60 грн/кг, мандарини по 95 грн/кг, яблука - 35 грн (в магазині не дорожче 15 грн/кг), груші - 65 грн, лимони - 110 грн, банани - 95 грн, апельсини - 95 грн/кг", - повідомив Черняк.

Кернес тут же відреагував на повідомлення депутата: "Це не фокуси - виділяти десятки мільйонів гривень на закупівлю продуктів для зоопарку, а потім вислуховувати те, що ми тут чуємо. Мені не подобається це чути. Я - здорова людина, витрачаю в день на обід 3,60", - сказав він.

За словами Кернеса, за фактом повідомлення буде створена контрольна комісія.

"Якщо хтось хоче на цьому заробити, якщо будуть виявлені такі факти, а підозри прозвучали, що комусь хочеться з'їсти ананас за рахунок мавпи, то я обіцяю вам купити ананаси, але вони будуть з цегли, і ви будете їх їсти. Не може бути такого, щоб ціни навіть в супермаркеті, а ми говоримо про оптові закупівлі, відрізнялися такими сумами", - наголосив Кернес.

Читайте також: Попри рішення суду у Кернеса залишили підвищені тарифи на транспорт

Він зазначив, що бореться за зоопарк як безкоштовний об'єкт для дітей і попередив: "Попереджаю всіх з приводу кормів для тварин. Я розумію - свіже м'ясо. Але ананаси! Припиніть це неподобство".

Що стосується 26-ї сесії Харківської міськради 7 скликання, то для роботи зареєструвалося 76 депутатів, до порядку денного включено 61 питання і "Різне".

На сесії присутні представники місії ОБСЄ, Харківської облради, члени виконкому міськради, директори департаментів, керівники райадміністрацій, представники громадськості та ЗМІ. Інцидентів немає.