Харків отримає кредит 21 мільйон євро на створення Ситуаційного центру безпечного руху

Фото

Глава представництва Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в Україні Жан-Ерік де Загон підтвердив намір надати Харкову кредит у 21 млн євро на створення міського єдиного Ситуаційного центру безпечного руху.

Про це де Загон сказав під час відвідання Центру управління дорожнім рухом Харкова, повідомляє прес-служба міськради.

"Центр виглядає дуже професійно, і я підтримую позицію міської влади, що для 1,5-мільйонного міста цього мало, центр необхідно розширювати. Я бачу, що місто активно працює в цьому напрямку і хоче розвиватися. Сьогодні я переконався, що кредит, який ми надамо Харкову, буде ефективно використаний на той проект, який дійсно необхідний вашому місту", - зазначив де Загон.

За словами заступника Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова, у функції центру входять управління світлофорними об'єктами і дорожніми знаками, контроль і оптимізація дорожнього руху на магістралях міста, а також взаємодія, в тому числі обмін даними, з поліцією та іншими оперативними службами: "Сьогодні до системи управління підключено 130 камер відеоспостереження, встановлених на проїзджій частині доріг".

"Сьогодні до системи управління рухом підключена тільки частина світлофорів міста, і в процесі розвитку програми "Безпечне місто" ми будемо підключати решту. Ефективність роботи центру вже підтверджена. Завдяки йому ми можемо оперативно реагувати на якусь аварійну ситуацію, міняти режим роботи світлофорів та інше", - зазначив віце-мер.

Читайте також: Уряд цьогоріч розширює підтримку агросектору — Гройсман

Як додав де Загон, який ознайомився з роботою Диспетчерського центру КП "Міськелектротранссервіс" та проїхав у харківському метро, "на тлі європейських міст харківський метрополітен виглядає дуже гідно".

"Харківське метро працює ефективно і на дуже високому рівні. Подача поїзда була швидкою, хороший доступ в метро, і бачу, що пасажири дуже комфортно себе почувають. Мені дуже приємно зазначити, що Європейський інвестиційний банк вносить свій внесок у розвиток харківського метрополітену. З нашого боку я впевнений, що розвиток міського транспорту - дуже важлива складова модернізації міста», - сказав глава представництва ЄІБ.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує надати Харкову на реалізацію проекту "Безпечне місто" 21 млн євро. Також ЄІБ спільно з ЄБРР фінансує будівництво третьої черги Харківського метрополітену, в тому числі двох нових станцій "Державінська" і "Одеська", будівництво електродепо на станціі метро "Перемога" і закупівлю вагонів для рухомого складу. На цей проект інвестор виділить місту 160 млн євро.

Фото: сайт міськради