Справу "Зайцевої-Дронова" повернули до райсуду

Харківський апеляційний суд повернув справу щодо смертельного ДТП за участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до Київського райсуду Харкова: є обставини, які перешкоджають відкриттю апеляційного провадження.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Суддя Харківського апеляційного суду Володимир Протасов постановив ухвалу про повернення матеріалів кримінального провадження стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до Київського районного суду міста Харкова для виконання вимог закону в частині забезпечення права учасників на ознайомлення з матеріалами справи. Зокрема, щоб з ними в повному обсязі могла ознайомитися обвинувачена Олена Зайцева", - зазначила Бондаренко.

За її словами, при перевірці апеляційних скарг встановлені обставини, які перешкоджають відкриттю апеляційного провадження.

"Наприклад, обвинуваченою Оленою Зайцевою після проголошення вироку районним судом було подано заяву про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Як встановлено судом апеляційної інстанції, в матеріалах справи є відомості про її часткове ознайомлення лише з першим томом, в той час, як справа складається із тринадцяти томів", - пояснила прес-секретар.

Читайте також: ДТП у Харкові: у "автошколи Зайцевої" можуть забрати ліцензію

За її словами, кримінальна справа справа Зайцевої та Дронова надійшла в провадження Харківського апеляційного суду 1 квітня 2019 року: "Апеляційні скарги на вирок Київського райсуду Харкова подані Оленою Зайцевою, її захисником Юлією Плетньовою та захисником Геннадія Дронова Сергієм Перепелицею".

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого Київський райсуд Харкова ухвалив вироки Олені Зайцевій та Геннадію Дронову за звинуваченням в скоєнні ДТП в центрі Харкова, в якій у жовтні 2018 року на місці загинули п'ятеро людей, шоста жертва померла у лікарні, та ще п'ятеро постраждали, - 10 років позбавлення волі кожному та по 3 роки позбавлення права керувати автотранспортом.