У Луганській області діють шість програм кредитування житла

Наразі на Луганщині діють шість програм кредитування житла для молоді – дві державні, дві обласні та дві міські у Сєверодонецьку.

Про реалізацію цих програм розповіла на брифінгу в облдержадміністрації директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеса Кірєєва, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«На Луганщині діють Регіональна цільова програма забезпечення молоді житлом та Регіональна цільова програма житлового кредитування учасників АТО. Вони передбачають кредитування під 3% річних. Існують пільги при наявності дітей. Особистий внесок має бути не менше 6 %. За програмою забезпечення молоді житлом надано 13 кредитів, за програмою для учасників АТО – сім», - повідомила Кірєєва.

Громадяни вже отримали квартири у збудованому в минулому році будинку в Сєверодонецьку, ще один будинок має бути заселений улітку. У позаминулому році цим скористалися дев’ять сімей, у минулому – сім. На 2019 рік передбачене фінансування у розмірі 5 106 000 гривень.

Читайте також: Громади Луганщини готуються до «Доброго врядування»

У Сєверодонецьку діють Міська програма забезпечення молоді житлом та Програма сприяння будівництву доступного житла для окремих категорій громадян, прийняті у минулому році.

За першою вже надано один кредит та виділено кошти на кредитування у 2019 році. Друга передбачає додаткову підтримку у розмірі 25 % від нормативної вартості для педагогів, медиків, працівників служб соціального захисту, підприємств ЖКГ, держслужбовців, учасників АТО та ін. Фінансування цієї програму ще не було.