На Донеччині оголосили новий заказник «Старомлинівський»

На Донеччині оголошено ще один новий ботанічний заказник «Старомлинівський» на території Великоновосілківського району, загальною площею 236 га.

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

«Головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації підписано розпорядження № 280/5-19 «Про оголошення ботанічного заказника місцевого значення «Старомлинівський» на території Великоновосілківського району», загальною площею 236,0 га», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Територію біля села Удачне на Донеччині оголосили ландшафтним заказником

Зазначено, що на схилах балки розташований цілинний типчаково-ковиловий степ, який в нижній частині деградований з причин надмірного випасання, а на вище розташованих ділянках рослинний покрив мало пошкоджений і має багате степове різноманіття: асоціації берізки лінійнолистої, костриці несправжньодалматської, кринітарії волохатої, полину Маршаллова, ковили волосистої занесеної до Червоної книги України. Часто зустрічаються белевалія сарматська, маренка сіроплода, яка охороняється на обласному рівні.

Читайте також: “Ярмарок екскурсій” у Кривому Розі презентував сотню туристичних маршрутів

Фауна ділянки представлена видами, типовими для степу, в тому числі занесеними до додатків Бернської конвенції: ящірка прудка, канюк звичайний, плиска жовта та біла, сорокопуди тереновий та чорнолобий, трав’янка звичайна, коноплянка, махаон (занесено до Червоної книги України) тощо.

В ОДА нагадали, що на сьогодні на території Донецької області обліковуються 150 об’єктів природно-заповідного фонду, загальною площею 97 593,6228 га.