На дороги Луганщини з держбюджету дадуть майже 440 мільйонів

Цьогоріч з держбюджету передбачено майже 440 мільйонів гривень на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автодоріг місцевого значення Луганщини.

Про це інформує прес-служба Луганської ОДА.

«За бюджетною програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автодоріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах» на 2019 рік Луганщині передбачені видатки у сумі 439 924 тис. гривень», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Жителям Луганщини торік виплатили 785 мільйонів соцдопомоги

З цієї суми на дрібний ремонт та експлуатаційне утримання піде 113 млн 93 тис. гривень, на поточний середній ремонт – 190 млн 969 тис. гривень, на капітальний ремонт – 135 млн 861 тис. гривень.

До переліку об’єктів капітального ремонту увійшли міст через річку Айдар на автомобільній дорозі Передільське - Старий Айдар та водопропускна труба на автодорозі Ганнусівка – Новорозсош.

Читайте також: На Луганщині після деокупації створять 11 тергромад - Зубко

Капремонт вулиць і доріг комунальної власності передбачено у Старобільську, Лисичанську, Сєверодонецьку та Рубіжному.

Нагадаємо: у 2018 році управлінню розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Луганської облдержадміністрації передані на баланс автомобільні дороги місцевого значення протяжністю 2439 км.