Теракт біля Палацу спорту в Харкові: суд дозволив експертизу авто біля місця вибуху

Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року задовольнив клопотання захисту про фототехнічну експертизу з метою ідентифікації автомашини одного з обвинувачених.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд продовжив розгляд клопотань сторони захисту і, зокрема, задовольнив - раніше було три відмови - клопотання про фототехнічну експертизу для ідентифікації автомашини, яка, на думку звинувачення, перебувала поблизу місця вибуху. Експерти можуть провести таку експертизу при наявності відео з місця вибуху, а також фото та відео автомашини", - зазначив адвокат.

За його словами, суд відмовив Тетюцькому у відведенні колегії суддів через їхні попередні відмови у проведенні комплексної судової експертизи всіх свідчень звинувачення.

"Також Тетюцькому відмовлено у проведенні лінгвістичної експертизи аудіозапису прослуховування в СІЗО, хоча це допомогло б встановити кількість співрозмовників, їхні імена, наявність будь-чиїх зізнань у скоєнні злочину. Тетюцькому відмовлено і в молекулярно-генетичній та дактилоскопічній експертизі для встановлення його відбитків пальців. Ці експертизи раніше не проводилися, й у захисту залишається можливість наполягати на їхньому проведенні вже в апеляційному суді", - пояснив адвокат.

За його словами, суд відмовив усім трьом обвинуваченим - Тетюцькому, Дворнікову і Башликову - у витребуванні з СБУ повного відеозапису з місця їхнього затримання: "У той же час, суд долучив до справи заяву Башликова, де він доводить, що Тетюцький не міг бути в автомобілі на місці злочину".

Чергове засідання суду призначене на 27 березня, на 11:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 березня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту відмовив стороні захисту у проведенні експертизи диска з інформацією від операторів мобільного зв'язку "Київстар" і "МТС" щодо можливості здійснення вибуху "по телефону".

За словами адвоката Тіхоненкова, захист подасть ряд клопотань на черговому засіданні суду: "Якщо всі вони будуть задоволені, суд перейде до дебатів, після чого очікується вирок".

Читайте також: У Харкові вшанували пам'ять жертв теракту біля Палацу спорту

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 лютого Фрунзенський райсуд Харкова продовжив арешт всім трьом обвинуваченим - Башликову, Тетюцькому і Дворнікову - ще на 2 місяці, тобто, до 5 квітня. Запобіжний захід автоматично продовжується 24-й за рахунком раз.

22 лютого 2015 року в Харкові під час вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної Сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького , Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.