У Харкові вшанували пам'ять жертв теракту біля Палацу спорту

У Харкові вшанували пам'ять жертв теракту біля Палацу спорту

Фото
Укрінформ
Пам'ять жертв кривавого теракту 2015 року біля харківського Палацу спорту вшанували жалобним мітингом біля пам'ятного каменя.

Активісти встановили запалені свічки біля фотографій чотирьох харків'ян, які загинули чотири роки тому від вибуху під час Маршу Гідності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко розповів на мітингу, що троє обвинувачених у скоєнні теракту використовували всі процесуальні можливості, щоб затягнути розгляд справи у Фрунзенському райсуді Харкова (судовий процесс триває чотири роки). З початку нового розгляду половина призначених судових засідань не відбулася через нібито погане самопочуття підсудних. Чи не кожне засідання починалося з розгляду трьох-чотирьох клопотань щодо відводу суддів, секретаря суду, прокурора. Жодного з клопотань суд не задовольнив, оскільки доводи обвинувачених не мали законних підстав, нагадав Данильченко.

Траурний мітинг у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

За його словами, зараз прокурори надали вже другому складу суду повний обсяг доказів вини обвинувачених. "Чекаємо стадії надання своїх доказів стороною захисту. Після цього ми зможемо перейти до дебатів і вироку. Можу запевнити, що прокурори давно вже готові до дебатів і визначилися зі своєю позицією щодо міри покарання особам, обвинуваченим у цьому страшному злочині", - заявив прокурор області.

Читайте також: У Харкові пам’ять Героїв Небесної сотні вшанували на акції-реквіємі

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові через вибух під час маршу активістів біля Палацу спорту на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло у лікарні, поранень зазнали дев'ять осіб.

За підозрою у вчиненні цього злочину затримані харків'яни Володимир Дворников, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, за вчинення теракту вони мали отримати 10 тис. долл.

Обвинуваченим загрожує довічне ув'язнення. Усі троє вини не визнають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-