У Біловодській ОТГ торік реалізували 46 проектів

Децентралізація

У 2018 році загальний бюджет об’єднаної територіальної громади Біловодського району Луганщини склав майже 252 млн гривень.

Про це на брифінгу в облдержадміністрації заявив Біловодський селищний голова Едуард Олєйніков, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Минулоріч на території ОТГ реалізовано 46 проектів з різних джерел фінансування. Загалом на реконструкцію інфраструктури, благоустрій населених пунктів, покращення матеріальної бази закладів освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, ЖКГ спрямовано 65 млн гривень. Так, наразі завершується будівництво лікарської амбулаторії в селищі Біловодськ вартістю 13,7 млн гривень. Вже отримано спеціалізований автотранспорт для сімейного лікаря», - розповів Олєйніков.

Для дітей, позбавлених батьківського піклування, придбані три квартири на суму близько 900 тис. гривень. Розпочато будівництво дитячого будинку сімейного типу орієнтовною вартістю 9 млн гривень.

Читайте також: В ОТГ Житомирщини планують побудувати 57 спортивних майданчиків

Олєйніков зазначив, що за кошти субвенції з державного бюджету та району у сумі 8,5 млн гривень відремонтовано хірургічне відділення районної лікарні, придбано сучасне медичне обладнання, відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

До речі, Біловодська громада – перша і єдина в Луганській області, що об’єдналась в межах цілого району.

Фото: belovodsk-rada.gov.ua