На Сумщині планують оздоровити 52 тисячі дітей

На Сумщині за бюджетні та залучені кошти усіма формами відпочинку та оздоровлення передбачено охопити майже 52 тисячі дітей (50,2 %) віком від 7 до 17 років – фактично стільки ж, скільки і минулого року.

Про це під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління молоді та спорту Євген Походня.

«Обласною програмою оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 рік передбачено майже 11,5 мільйона гривень з обласного бюджету на придбання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Це на 2,5 мільйона більше, ніж торік», – зазначив посадовець.

Загалом, говорить він, на відпочинок та оздоровлення дітей у 2019 році буде витрачено майже 38 мільйонів гривень. Крім коштів з обласного бюджету, на проведення оздоровчо-відпочинкової кампанії 2019 року мають надійти 24,1 млн гривень з бюджетів міст, ОТГ та районів області і понад 2, 2 млн гривень становитимуть залучені кошти (гроші профспілок, підприємств, установ та організацій, батьківські та спонсорські кошти).

Походня нагадав, що згідно із змінами в законодавстві перелік категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки і яким надаються послуги з оздоровлення та відпочинку за рахунок бюджетних коштів, було розширено. До їх переліку відтепер включено дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, та дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи.

Читайте також: Для дітей-сиріт придбали 50 квартир та шість будинків на Луганщині

Наразі, зазначив начальник управління, формується база даних дітей пільгових категорій, які потребують оздоровлення та відпочинку у 2019 році.

У 2019 році на Сумщині заплановано роботу 21 позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, 1 дитячого закладу санаторного типу та 3 наметових містечок.