На Одещині розпочали ремонт дороги, яку Порошенко назвав президентським пріоритетом

Фото

На півночі Одеської області розпочався капітальний ремонт дороги державного значення Р-33 Балта-Подільськ. 

Про це сказав голова Одеської облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

"Навесні, як і обіцяв, розпочали ремонт дороги Р-33, одну з ділянок якої місцеві жителі перекривали у вересні 2018 року. Обіцяли їм відремонтувати дорогу ще в 2006 році, але не виконали обіцянок. Торік була важка розмова з жителями: я пояснював, що за моєї каденції на посаді голови ОДА розроблено проект на ремонт ділянки, а розпочнемо його навесні 2019-го. І сьогодні люди повірили: коли влада щось обіцяє, то й виконує", - сказав Степанов під час виїзду на місце проведення ремонту.

За словами очільника ОДА, вартість комплексного ремонту цієї ділянки сягає майже 187 мільйонів гривень. Кошти вже частково надійшли підприємству-виконавцю робіт за рахунок митного експерименту. Після геодезичної розвідки будівельники здійснять фрезерування і демонтаж старого покриття, розбивку і планування узбіччя.

В ОДА уточнили, що дорога Р-33 Балта-Подільськ сполучає шість північних районів Одеської області, а також Вінницьку область з морськими портами. Ремонт майже 112 кілометрів цієї автотраси обійдеться більш як у 2 мільярди гривень.

Читайте також: Укравтодор проектує реконструкцію дороги на ділянці Львів-Рівне

Як повідомлялося, під час робочого візиту до Одеси 2 березня Президент Петро Порошенко визначив президентським пріоритетом на півночі Одещини капітальне будівництво автотраси Р-33 Балта-Подільськ.

Після спорудження автодороги Одеса-Рені, наголосив глава держави, "нам треба звернути також увагу на стан шляхів у північних районах області. Дорога Балта-Подільськ давно потребує ремонту. ... От давайте визначимо капітальне будівництво автотраси "Балта-Подільськ" як президентський пріоритет на півночі Одещини".

Фото: ОДА