Підозрювану у вбивстві екс-депутата Сумської міськради арештували заочно

Вдові екс-депутата Сумської міськради Анатолія Жука, яку підозрюють у його вбивстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою - поки що заочно.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«За клопотанням прокуратури рішенням слідчого судді Зарічного районного суду міста Суми від 27 лютого 2019 року підозрюваній у вбивстві Анатолія Жука заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. До цього підозрювану оголошено в розшук, зокрема по лінії Інтерполу, та надано дозвіл на її затримання. Прокуратура готує запит до компетентних органів Російської Федерації про видачу вказаної особи», - розповіла Науменко.

Як повідомлялося, 2 серпня 2018 року в Сумах на подвір’ї власного приватного будинку чоловік натрапив на тіло свого сина - 35-річного Анатолія Жука, який був головою громадської організації, депутатом Сумської міської ради 6-го скликання та екс-директором Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради. На тілі потерпілого виявлено два вогнепальні поранення, поруч знайдено пістолет.

Читайте також: Після вбивства екс-депутата Сумської міськради зникли його дружина і дочка

У ході слідства, на переконання правоохоронців, зібрано достатньо вагомі докази того, що цей злочин скоїла 31-річна дружина Жука - Ганна. 8 серпня 2018 року жінка разом із дитиною та водієм, з яким мала близькі стосунки, перетнула державний кордон України поза пунктом пропуску та виїхала до Російської Федерації.

7 вересня 2018 року, прокуратурою спільно зі слідчим управлінням поліції у спосіб, передбачений КПК України, Ганні Жук оголошено про підозру. Її дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від семи до п’ятнадцяти років.