Захист Дронова готує апеляцію - адвокати Зайцевої не поспішають

Захист Геннадія Дронова, засудженого на 10 років за вироком Київського райсуду Харкова, вже готує апеляцію на вирок.

Про це заявив адвокат Дронова Сергій Перепелиця у спілкуванні з журналістами після оголошення вироку у суді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У принципі, ми були готові до такого вироку, однак мій підзахисний вважає його несправедливим, і ми обов'язково подамо апеляційну скаргу, вже готуємо її. Ще у судових дебатах ми просили визнати Дронова невинним, так як його вину не доведено з низки пунктів, але не отримали бажаного результату. Будемо розраховувати на апеляцію ", - зазначив адвокат.

За його словами, він не встиг вивчити тільки що отриманий текст вироку: "Коли вирок зачитував суддя, я не почув, щоб у ньому було враховано швидкість обох автомобілів, при тому, що швидкість авто Зайцевої, за твердженням експертів з Дніпра, - 106 км /годину. Ми хочемо розібратися з цим в апеляційній інстанції".

Читайте також: Зайцева і Дронов мають виплатити 8 мільйонів компенсації сім'ям жертв ДТП

Щодо позиції Юлії Козир - адвоката Олени Зайцевої, то, за її словами, вирок очікуваний: "Ми ще не прийняли рішення про оскарження, на це потрібен час".

Зайцева, за словами адвоката, знає про вирок, хоча на момент оголошення тій стало погано, і її вивели із залу: "Вона була готова до такого вироку. Суд очікувано не врахував пом'якшувальні обставини, включаючи каяття підзахисної, через великий резонанс події і кількість жертв".

Як повідомляв Укрінформ, раніше прокурор Максим Блохін заявив, що вирок, оголошений 26 лютого у Київському райсуді Харкова, - справедливий і об'єктивний. За його словами, прокуратура доводила провину обох фігурантів справи на 60-ти засіданнях протягом року, де було допитано 30 осіб. У результаті, суд призначив обом максимальну міру покарання за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України: по 10 років позбавлення волі і по 3 роки позбавлення права керувати транспортними засобами.

Після оголошення вироку Олену Зайцеву і Геннадія Дронова відправлено у СІЗО: нещодавно Київський райсуд Харкова продовжив їм ще на 2 місяці утримання під вартою.