У Краматорську відкриють ліцей-інтернат із військовою підготовкою

У Краматорську здійснюються заходи щодо створення в місті обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою.

«Департаментом освіти і науки облдержадміністрації здійснюються заходи щодо створення в місті Краматорську обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою на 240 місць», - йдеться у повідомленні.

В ОДА пояснили, що одним з пріоритетних напрямків реформування галузі освіти в Донецькій області є відновлення системи військової освіти у регіоні, яка б відповідала світовим стандартам, забезпечувала б профільну військову підготовку.

Зазначений заклад належатиме до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Донецької області. Органом, що здійснюватиме управління майном ліцею, є Донецька обласна військово-цивільна адміністрація. Галузеву політику та розвиток ліцею забезпечуватиме департамент освіти і науки облдержадміністрації.

Читайте також: У Краматорську обговорюють розвиток молодіжних хабів східної України

На сьогодні обласною військово-цивільною адміністрацією підготовлений проект указу Президента України, попередньо погоджений із Мінобороною, підписання якого дозволить призначити керівника військового ліцею.

Після призначення керівника закладу питання назви закладу буде винесено на громадське обговорення.