Food Train за місяць приготував 265 тисяч порцій для жителів Харківщини

Фото

Поїзд-кухня за місяць виготовив 265 тисяч порцій їжі для постраждалих від ворожих обстрілів жителів Харківської області, зокрема для пацієнтів зруйнованої Харківської психіатричної лікарні.

Про це у Телеграмі повідомляє акціонерне товариство “Укрзалізниця”, передає Укрінформ. 

В Укрзалізниці зазначили, що від початку роботи команда поїзда-кухні виготовила вже 350 тисяч порцій їжі загалом, з яких 265 тисяч - для постраждалих за останній місяць жителів Харківщини.

"Упродовж декількох днів працівники поїзда-кухні також готують для Харківської психіатричної лікарні. Вона була зруйнована російськими ракетами. На момент терористичної атаки в лікувальному закладі перебувало 60 пацієнтів та 5 лікарів", - ідеться у повідомленні.

Поки харчоблок лікарні та інші господарчі приміщення лікарні відновлюють, їжу для пацієнтів готуватиме поїзд-кухня Укрзалізниці.

Читайте також: Приготують п'ять тисяч порцій їжі: Food Train від Укрзалізниці прибув на Харківщину

Закупівлі продовольства та функціонування поїзда фінансує Фонд Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation).

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця за підтримки фонду Говарда Баффета створила автономний поїзд-кухню, який курсує у прифронтових районах з ушкодженою інфраструктурою.

Food Train здатен працювати повністю автономно 5-7 діб, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня. При цьому для цього потрібні лише 14 кухарів та 7 залізничників для підтримки операційної діяльності поїзда.

Фото: Телеграм/Укрзалізниця