У Запоріжжі з понеділка подешевшають маршрутки

У Запоріжжі з понеділка, 21 січня, вартість проїзду у маршрутних таксі зменшиться на 1 гривню.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

«Фінальна крапка у питанні зниження тарифів на проїзд поставлена. Підписав рішення виконкому — з 21 січня запоріжці платитимуть на 1 гривню менше», - повідомив Буряк.

Проект рішення «Про тариф на послуги з перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування» напередодні був оприлюднений на офіційному сайті Запорізької міської ради.

В документі зазначається, що нові тарифи почнуть діяти вже з 21 січня 2019 року.

Також на цьому тижні Буряк провів нараду з перевізниками, під час якої зазначив, що виконавчий комітет не має права приймати такі важливі рішення як зменшення цін на проїзд без обговорення з перевізниками.

"Економічні підстави для зменшення вартості є, адже паливо зараз коштує приблизно 27 гривень, фактично з 32 гривень. Питання для вас складне, але прийняти таке рішення необхідно", - звернувся мер до перевізників.

Проект рішення був прийнятий в робочому порядку.

Таким чином, вартість проїзду на автобусних маршрутах загального значення у Запоріжжі становитиме від 5 до 10 гривень (залежно від маршруту). Проїзд у комунальних автобусах та електротранспорті залишиться без змін — 5 і 4 гривні відповідно.

Читайте також: У Херсоні зросте майже на чверть кількість тролейбусів - міськрада

Як раніше повідомлялось, 29 жовтня минулого року, на засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради було прийнято рішення про підвищення тарифів на перевезення пасажирів у трамваях, тролейбусах, комунальних автобусах на 1 гривню і в маршрутних таксі на 2 гривні.

У міському управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку тоді підвищення пояснили підвищенням прожиткового мінімуму, зростанням цін на паливо та запчастини.