Суд арештував майно провайдера за порушення авторських прав ТРК "Україна"

Вінницький апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про арешт майна провайдера «ВінАстеріск» через заподіяння матеріальної шкоди правовласникам ТРК «Україна».

"Вінницький апеляційний суд залишив без змін рішення міського суду про арешт майна приватного підприємства «ВінАстеріск» із Хмільника. Слідство встановило, що представники фірми порушили законодавство про авторське право і суміжні права, а також у сфері телекомунікації: упродовж 2018 року за допомогою технічного обладнання вони розповсюджували програми інтернет-телебачення, в тому числі під логотипом «Футбол 1», «Футбол 2». Робили це без відповідної ліцензії. Відтак українським товариствам – правовласникам ТРК «Україна» завдали матеріальної шкоди", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі майно провайдера арештоване на час проведення досудового слідства.

Читайте також: Facebook посилює правила для політреклами під час виборів

"Тож на сервер і жорсткі диски підприємства накладено арешт, аби ніхто не міг їх приховати, пошкодити, знищити чи продати, поки триватиме досудове розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України", - зазначили в прес-службі суду.

Згідно з відкритими даними, «ВінАстеріск» здійснює діяльність у сфері проводового електрозв'язку.

Стосовно "ВінАстеріск" відкрито кримінальне провадження через порушення законодавства про авторське право і суміжні права, а також у сфері телекомунікації.