Вибух у Львові: на всіх різдвяних ярмарках почалися пожежні перевірки

У Львові районна комісія 23 грудня почала обстеження будиночків на різдвяних ярмарках щодо стану протипожежної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

“На виконання доручення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситyацій у Галицькому районі міста працює районна комісія, яка обстежує будинки на ярмарку щодо технічного стану та стану протипожежної безпеки. Залучені всі необхідні служби, а також представники від організаторів ярмарку», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 22 грудня, на центральному проспекті Свободи у Львові на різдвяному ярмарку в одному із будиночків вибухнув газовий балон і сталася пожежа. Постраждали п’ятеро людей, двоє із них у важкому стані знаходяться у реанімації.

Влада Львова прийняла рішення призупинити роботу усіх різдвяних ярмарків у місті.

Читайте також: Вибух і пожежа у Львові: кількість постраждалих зросла до п’яти, ярмарки закрили

У свою чергу міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення про обстеження ярмарків на просп. Свободи, площі Ринок та просп. Червоної Калини на наявність газового устаткування, а також перевірити стан протипожежної безпеки. Головам Галицької та Сихівської районних адміністрацій було доручено створити комісії у складі представників ДСНС, Держспоживслужби, департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, КП «Адміністративно-технічне управління», управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, управління безпеки міста та організаторів ярмарку. Районні комісії мають провести обстеження ярмарків до 17.00 23 грудня та надати висновки про подальшу роботу.