На Сумщині через 30 років здали лікарню-довгобуд

Фото

У Сумській області завершили будівництво Охтирської районної лікарні, яке велося майже 30 років.

Про це за підсумками інспектування об’єкта разом із міським головою Охтирки Ігорем Алексєєвим повідомив перший заступник голови Сумської ОДА Вадим Акпєров.

«Будівельні роботи завершені, тепер чекаємо на монтаж обладнання. Найближчим часом все буде змонтоване і ми зможемо повноцінно відкрити цю лікарю, а жителі району переконаються, що все ж таки цей довгобуд став сучасним медичним закладом», - зазначив посадовець.

На Сумщині через 30 років здали лікарню-довгобуд / Фото: sm.gov.ua

Головний лікар Охтирської ЦРЛ Віктор Бабич висловив сподівання, що заклад стане центром госпітального округу у складі Охтирського, Великописарівського та Тростянецького районів. Це в перспективі – понад 122 тис. населення. На сьогодні Охтирська ЦРЛ обслуговує 49 тис. міського населення і 27 тис. жителів району.

Розпочато будівництво цього закладу ще в 1990 році. У 2011–2012 роках було введено в експлуатацію патологоанатомічний корпус, харчоблок, трансформаторну підстанцію, дизельну електростанцію та електричні мережі.

У 2015 році було виконано коригування проектно-кошторисної документації, добудовані та введені в експлуатацію господарчий корпус та діагностичне відділення (3-й і 4-й пускові комплекси).

Читайте також: На Сумщині з'явилася сучасна поліклініка на колесах

У 2016 році виконані роботи по 5-му пусковому комплексу (підвал, приймальне відділення, фізіотерапевтичне, травматолого-ортопедичне, отоларингологічне).

Орієнтовна вартість об’єкта, який планується ввести в експлуатацію найближчим часом, становитиме майже 110 млн грн.

Фото: sm.gov.ua