Суд продовжив арешт екс-директору табору “Вікторія”

Київський райсуд Одеси, що слухає "справу Саркісяна-Ланіної" щодо пожежі в дитячому таборі “Вікторія”, виніс сьогодні ухвалу продовжити до 7 лютого тримання під вартою екс-директора "Вікторії" Петроса Саркісяна.

Клопотання адвоката Карпова про зміну запобіжного заходу суд визнав необгрунтованим.

Таке рішення прийняв головуючий на засіданні суддя Віктор Чаплицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Покази на суді деяких свідків, зокрема, представників департаменту освіти і науки та інспекторів ДСНС вказують на те, що підсудний Саркісян не винен. Підсудний не збирається переховуватися від слідства. Тому є підстави змінити запобіжний захід", - наполягав Карпов.

Його також підтримала Жанна Потапова - другий адвокат Саркісяна.

Однак проти звільнення з-під варти підсудного виступили прокурор Оксана Моско, обгрунтувавши свою позицію тим, що "існують ризики втечі підсудного, а також Саркісян, вийшовши на волю, може впливати на свідків".

Представника сторони обвинувачення підтримав присутній у залі суду Ігор Арпентьєв - батько однієї з трьох загиблих дівчаток.

Читайте також: Суд допитав директора департаменту освіти щодо безпеки дітей у таборі "Вікторія"

Як повідомлялося, 26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" Петроса Саркісяна, доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

До кримінальної відповідальності притягнуто також екс-заступника директора табору "Вікторія" Саркісяна Тетяну Ланіну, старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС, віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько та керівника будівельної компанії Станіслава Чернишова, причетного до реконструкції спальних корпусів закладу.

Фото: odessa.online