Виставка пам’яті загиблих земляків відкрилася в Сєверодонецьку

Виконувач обов’язків керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь взяв участь у відкритті виставки «Заради рідної землі».

Про це інформує прес-служба Луганської облдержадміністрації.

«Експозиція розташована у приміщенні облдержадміністрації та присвячена загиблим під час проведення АТО/ООС уродженцям Луганщини. Великий банер із фотографіями, короткими біографічними відомостями та даними про службу понад сотні загиблих земляків підготували працівники Луганського обласного краєзнавчого музею», - йдеться в повідомленні.

У своєму виступі очільник області зазначив, що в органах соціального захисту населення Луганської області на обліку перебуває 7813 учасників бойових дій, які безпосередньо брали участь в АТО, 53 особи з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з проходженням військової служби на території проведення АТО, та 103 учасника війни. Загалом ідеться про понад 8 тисяч осіб.

Читайте також: Сотні ветеранів АТО готові стати до лав армії у разі агресії Росії - Порошенко

На даний час кількість загиблих учасників АТО складає 121 особу, у тому числі 59 загиблих учасників АТО, похованих території Луганської області.

76 сімей залишилися без годувальника, 17 дітей втратили батьків.

Під час церемонії відкриття пам’ять полеглих захисників ушанували хвилиною мовчання.