В Одесі створили раду оборони міста

Воєнний стан

Влада Одеси створила раду оборони міста на період дії воєнного стану.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Геннадій Труханов, повідомляє прес-служба мерії.

"Утворено раду оборони Одеси з метою сприяння військовому командуванню у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану і затверджено її склад", - йдеться у розпорядженні №1033.

Згідно з документом очолили раду оборони Труханов і його заступники, до її складу також введено представників ВМС, оперативного командування "Південь" ЗСУ, командування "Південь" Повітряних сил ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, АМПУ, Нацполіції, СБУ, військових комісаріатів, низки міських комунальних служб і приватних підприємств.

Водночас, очільник департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської облдержадміністрації Сергій Готко у коментарі Укрінформу зауважив, що "розпорядження мера не було погоджено з Одеським обласним штабом територіальної оборони".

Раніше голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов заявив, що під час 30-денного воєнного стану на Одещині не створюватимуть військову адміністрацію, проте посилять охорону державного кордону та контроль за громадянами РФ.

Читайте також: На в'їздах у Вінницю встановили п’ять мобільних блокпостів

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії щодо українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях, зокрема Одеській, у зв'язку з агресією Росії.