Перших 150 резервістів Харківщини відправили на збори до армії

Близько 150 резервістів, які входять до військового оперативного резерву першої черги, відправлено на збори до війська.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

"В обласному військовому комісаріаті сформовано першу команду захисників України, які входять до військового оперативного резерву першої черги, та відправлено до війська", - зазначив Калгушкін.

За його словами, напередодні до райвійськкоматів викликано близько 150 осіб, які мають бойовий досвід: "Усі вони патріотично налаштовані. Більшість з них після 26 листопада самі телефонували нам, аби дізнатися, коли ж їм потрібно прибути".

Читайте також: Збори резервістів та військовозобов’язаних стартують 3 грудня

"Протягом наступних 15 діб у одному із військових з’єднань Сухопутних військ резервісти пройдуть збори, в ході яких вони вдосконалять свої професійні знання та навички", - додав Калгушкін.

За його словами, поки формувалася команда резервістів, посадовці обласного військкомату довели армійцям основні положення законодавства з питань тилового, фінансового, соціального забезпечення та порядку проходження зборів: "Офіцери за своїми напрямками надали відповіді на запитання, що цікавили воїнів та побажали їм успішного проходження зборів".

"Протягом поточного тижня буде викликано інших резервістів та військовозобов’язаних, яких направлять до різних бойових колективів Збройних Сил України", - пояснив Калгушкін.

За його словами, паралельно на Харківщині проводитимуться збори з особовим складом, приписаним до підрозділів бригади територіальної оборони: "Це також є важливим елементом зміцнення обороноздатності України".

Як повідомлялося, в Україні 3 грудня розпочався цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов'язаними. Збори будуть проведені як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб).

Фото Міноборони