НАЗК розпочне повну перевірку декларації голови Запорізької ОДА

НАЗК на засіданні затвердило результати перевірок декларацій 11-ти суб’єктів декларування, а також ухвалило рішення про початок повних перевірок декларацій чотирьох осіб - голови Запорізької ОДА та трьох суддів.

Про це повідомляє у понеділок прес-служба НАЗК.

"На засіданні були прийняті рішення про початок перевірки декларацій 4-х осіб. Рішення про початки відповідних перевірок були прийняті на підставі аналізу звернень державних органів (щодо 1-ї особи), громадських організацій (щодо 2-х осіб) та за зверненням Національного антикорупційного бюро України (щодо 1-ї особи) про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, які містили фактичні дані, що можуть бути перевірені", - зазначили в агентстві.

Зокрема, розпочнеться повна перевірка декларації, поданої головою Запорізької обласної державної адміністрації Костянтином Брилем - в частині нових відомостей, отриманих від Національного антикорупційного бюро України, за 2016 рік. Крім того, будуть проведені повні перевірки декларацій Єгора Краснова - судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду, за 2017 рік (виправленої); Леоніда Лічмана - голови Малинівського районного суду міста Одеси, за 2015 (виправленої), 2016 та 2017 роки; а також Григорія Мачульського - судді Вищого господарського суду України, за 2015, 2016 та 2017 роки (на посаді судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду).

Національне агентство також ухвалило рішення про подовження на додаткові 30 календарних днів строку повної перевірки декларацій 15-ти суддів та міського голови міста Южне.

Водночас повідомляється, що НАЗК на засіданні затвердило результати перевірок декларацій 11-ти суб’єктів декларування. "Відповідні перевірки щодо 10-ти з них розпочиналися на підставі звернень правоохоронних органів (щодо 3-х осіб), громадських організацій (щодо 4-х осіб) та фізичних осіб-викривачів (щодо 3-х осіб). Інформація, вказана у таких зверненнях, про можливе відображення недостовірних відомостей підтвердилася щодо 6-ти посадовців та частково підтвердилася стосовно ще 2-х осіб. Щодо інших 2-х посадових осіб відомості не були підтверджені", - йдеться у повідомленні агентства.

Читайте також: НАЗК чекає від екс-заступника глави КМДА пояснень щодо купівлі авто

У НАЗК нагадали, що проведення повних перевірок розпочинається за інформацією, яка була отримана від фізичних чи юридичних осіб, державних органів влади в листах, зверненнях чи скаргах, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, котрі стосувалися конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені, та на підставі статті 50 Закону України  "Про запобігання корупції".