Штовханина в одеському суді: поліція затримала півсотні учасників

Відео

Співробітники поліції Одеси затримали близько півсотні учасників штовханини в Приморському райсуді міста, де в п'ятницю було призначено розгляд справи про один із земельних конфліктів у курортній Затоці.

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"Під час судового засідання між групами підтримки сторін - учасників судового процесу - виник конфлікт, який переріс у бійку. Завдяки діям правоохоронців його було локалізовано. Наразі 49 осіб доправлені до Портофранківського відділення поліції для встановлення обставин події, після чого їхнім діям буде дана правова кваліфікація", - зазначили в поліції.

Особи доставлених до поліції встановлені: більшість - жителі інших регіонів України. Правоохоронці встановлюють мету, з якою чоловіки прибули до Одеси.

Коментуючи ситуацію, радник очільника Одеського главку Нацполіції Руслан Форостяк зауважив, що "одна зі сторін судового процесу витрачає значні ресурси не тільки на адвокатів, а й на подібні "заходи", вважаючи їх своєрідним інструментом відстоювання своєї позиції і не соромлячись запрошувати "тітушню" з інших областей".

Засідання суду, на якому мали розглядати обставини затяжного майнового спору між підприємцями з Затоки Марією Пілєвою і Василем Алімінкіним, перенесено на понеділок, 26 листопада. Тож не виключено, що частина проплаченої "групи підтримки" знову з'явиться до суду.

Читайте також: Справа Труханова: прокурор "розписав" роль кожного з восьми обвинувачених

За даними ЗМІ, Пілєва свого часу приватизувала бази відпочинку «Геолог», «Топаз», «Львів» та «Зорі Тирасполя» і зазнає в останні роки атаки на майнові комплекси з боку місцевого конкурента, який нібито зумів заручитись підтримкою представників правоохоронних органів.