У Львові відкрили меморіальну дошку Герою України Дмитру Чернявському

Фото

Меморіальну дошку Герою України Дмитру Чернявському відкрили на будівлі економічного факультету Львівського національного університету імені Франка.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації

«Кожного разу, проходячи тут, ми дивитимемось у вічі Герою і запитуватимемо себе: «Чи я зробив для своєї країни усе, від себе залежне?» І, напевно, кожен захоче зробити щось на своєму місці, зробити більше, краще те, що залежить від кожного з нас», - зазначив голова ОДА Олег Синютка.

Він подякував батькам, які виростили такого сина.

Дмитро Чернявський народився 5 березня 1992 року в селищі Артемівське на Донеччині. Закінчив Артемівську школу №18 і поступив на обліково-фінансовий факультет Донецького національного університету, після закінчення якого вступив до магістратури економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка.

Читайте також: В'ятрович: Меморіал героїв Небесної сотні відкриють у лютому-2019

13 березня 2014 року на майдані Донецька Дмитро отримав підступне ножове поранення, захищаючи відхід мирних демонстрантів. Він помер у кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні. Похований у Донецьку. Його батьки перебралися до Львова.

20 лютого 2015 року Дмитро Чернявський отримав звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно) – за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції Гідності.

Кабінет Міністрів України 15 листопада 2017 р. заснував в числі стипендій імені Героїв Небесної Сотні для студентів та курсантів закладів вищої освіти державної форми власності, стипендію імені Дмитра Чернявського за спеціальністю «Економіка».