Поліція встановила особи тих, хто напав на екс-командира "Східного корпусу"

Поліція встановила особи тих, хто напав увечері 18 листопада на звільненого з Харьковсконо СІЗО під заставу в 1 мільйон 4340 гривень екс-командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва.  

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Особи учасників конфлікту встановлені. Наразі ніхто не затриманий", - зазначили у поліції.

У поліції не уточнили, чи є серед них активісти "Національного корпусу".

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 18 листопада до поліції надійшла заява від 32-річного чоловіка про те, що невідомі завдали йому тілесних ушкоджень біля спорткомплексу "Локомотив". Потерпілий із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та іншими ушкодженнями доправлений до Харківської міської лікарні швидкої допомоги. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України. Здійснюється розслідування.

Водночас Олег Ширяєв написав у мережі, що прийшов у "Локомотив" на чемпіонат України з боксу, і до нього підійшли представники "Національного корпусу", почали погрожувати, зчинили бійку.

13 листопада екс-командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв, підозрюваний у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі у Занках Зміївського району Харківської області, вийшов із СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн.

Захист Ширяєва не подавав апеляції на рішення суду про продовження арешту. За умовами слідства, Ширяєву заборонено залишати Харків без дозволу, спілкуватися з потерпілими у справі та всіма, кого було разом із ним узято під варту.

9 листопада Київський райсуд Харкова продовжив на два місяці - до 12 грудня - арешт екс-командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва із заставою в сумі 1 млн 4340 грн.

14 вересня Київський райсуд продовжив арешт як запобіжний захід для Олега Ширяєва на два місяці без права на заставу.

Читайте також: Екс-командир «Східного корпусу» заявив про побиття

Прокурор, посилаючись на матеріали слідства і ризики з боку підозрюваного, просив для нього покарання за кількома статтями, інкримінуючи йому організацію масових заворушень у Краснокутську Харківської області у грудні 2015 року зі спробою захоплення будівлі райвідділу поліції, організацію 8 вересня 2018 року незаконного збирання врожаю фермерського господарства "Благодатне" у Зміївському районі Харківської області та організацію 11 вересня 2018 року рейдерського захоплення приватного елеватора, що супроводжувалося стріляниною: постраждали семеро людей, включаючи співробітника Зміївського райвідділу поліції.

Водночас адвокат просив для Ширяєва - він 1986 року народження - запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання: він одружений, у нього двоє неповнолітніх дітей, він працює заступником директора приватного підприємства "Стройсити", нагороджений медаллю за захист Батьківщини, причому медаль вручав голова МВС Арсен Аваков, є нагороди по лінії харківських властей. Ширяєв, за словами адвоката, не був присутній 11 вересня під час конфлікту на елеваторі в Зміївському районі, а перебував удома і на тренуванні в Харкові, що підтверджують свідки та відеозйомка у спортцентрі.

Сам Ширяєв спростував звинувачення в організації масових заворушень у Краснокутську та незаконного збирання врожаю господарства "Благодатне". Він також відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.