Чернігівщина вже отримала 100 мільйонів на ліквідацію наслідків вибухів під Ічнею

На рахунок Чернігівської облдержадміністрації надійшли 100 млн грн, виділені урядом на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Ігор Слезко.

"На рахунок облдержадміністрації дійсно надійшли кошти на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі у розмірі 100 млн грн. І вчора в.о. голови Юлія Свириденко підписала розпорядження про використання перших 6 млн 39 тис. грн за переліком витрат №1. Ці гроші підуть на придбання житла для 6-ти родин із Августівки, проведення ремонтно-відновлювальних робіт у 18 житлових будинках приватного сектору та 5-ти закладах освіти", — розповів Слезко.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: комітет ВР закликає розблокувати 100 мільйонів на відшкодування збитків

Як повідомлялося, 9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що призвело до значних руйнувань. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл відразу було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. Подальше обстеження стану будівель у районі НС показало, що в 25 населених пунктах 4 житлових будинки зруйновані повністю, понад 290 будинків, квартир та інших капітальних споруд — пошкоджені, з них 16 будівель відновленню не підлягають.