У Маріуполі запрацював вибухотехнічний центр поліції

Фото, відео

У Маріуполі Донецької області сьогодні відкрили вибухотехнічний центр поліції.

Про це повідомили в поліції Донецької області.

«На Донеччині відкрили вибухотехнічний центр поліції. Сьогодні, 7 листопада, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин вручив вибухотехнікам ключі від службового приміщення», - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що підрозділ отримав новий службовий автомобіль MITSUBISHI L200, і це дозволить прибувати на тривожні виклики та забезпечувати безпеку громадян у максимально короткий час.

З початку збройного конфлікту вибухотехнічний відділ не мав постійного місця дислокації, адже вся інфраструктура залишилася на окупованій території.

Відсьогодні підрозділ базуватиметься в Маріуполі поряд з кінологічним центром, адже обидві служби разом виїжджають на всі екстрені ситуації.

Читайте також: Без провокацій і конфліктів: поліція розповіла про акції "євробляхерів"

У поліції пояснили, що ця адмінбудівля була капітально відремонтована та оснащена необхідною технікою. Тут є кімната для зберігання спецобладнання, навчальний клас, робочі кабінети.

Наразі у штаті відділу 9 фахівців з розмінування. Одна група працівників обслуговує Маріуполь та прилеглі населені пункти, інша працює на півночі області.

Правоохоронці нагадали, що з початку року вибухотехніки здійснили близько 900 виїздів за фактами вилучення боєприпасів, анонімними повідомленнями про замінування та на профілактичні огляди під час масових заходів.