У громад спитають, як реформувати первинну меддопомогу

Децентралізація

З листопада 2018 року по січень 2019-го громадська організація “Центр UA” у партнерстві з МОЗ  проведе 23 публічні консультації в ОТГ щодо втілення реформи охорони здоров’я на первинній ланці.

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"Автономізовані заклади первинного рівня надання медичної допомоги набули право отримувати прибуток й розпоряджатися ним в рамках своєї діяльності – надання медичних послуг пацієнтам. Щоб зробити ці підприємства економічно вигідними, керівникам закладів охорони здоров’я необхідно вийти на якісно новий рівень управління та фінансового менеджменту. Адже від того, яким чином буде сформована модель обслуговування пацієнтів та чи буде налагоджена ефективна співпраця з власниками медичних закладів – місцевими радами, буде залежати фінансовий добробут підприємства загалом і його працівників зокрема", -  йдеться у повідомленні.

Читайте також: 150 громадам пропонують допомогу у створенні та модернізації ЦНАП

Як зазначається, під час публічних консультацій будуть розглянуті питання про те, як реорганізувати структуру надання медичної допомоги на первинці для максимальної  ефективності роботи мережі; забезпечення відповідності табелю оснащення до вимог НСЗУ; організація фінансового планування закладу охорони здоров’я.

ГО “Центр UA” у 2017 році провела 2 етапи Всеукраїнського туру “ЗміниТИ”, зібравши зауваження та пропозиції фахової медичної спільноти та представників місцевого самоврядування щодо нової державної політики у сфері охорони здоров’я.

Заходи відбуваються за фінансової підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”. 

Програма “U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото з відкритих джерел