150 громадам пропонують допомогу у створенні та модернізації ЦНАП

150 громадам пропонують допомогу у створенні та модернізації ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
У листопаді Програма «U-LEAD з Європою» вкотре прийматиме заявки громад на створення та модернізацію Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це повідомляє портал "Децентралізація".

"У листопаді розпочнеться прийом заявок на участь у раунді 3 фази впровадження Програми «U-LEAD з Європою». Ще 150 громад та малих міст України отримають шанс на допомогу у створенні ЦНАП. Загалом, більше 3 мільйонів мешканців громад отримають доступ до якісних адмінпослуг за результатами першого та другого раундів фази впровадження", - йдеться у повідомленні.

Раніше у 1 раунді за допомогою Програми «U-LEAD з Європою» було розроблено технічне завдання для створення 60 та модернізаціїї 53 Центрів надання послуг, які обслуговують  понад 1,8 млн мешканців об'єднаних територіальних громад. Було розроблено такі спеціальні моделі ЦНАП: мобільний ЦНАП, спільний ЦНАП громади та районної державної адмінстрації, ЦНАП на основі міжмуніципального договору про співробітництво, віддалені робочі місця ЦНАП у громадах. 

Читайте також: Депутати ОТГ зможуть пройти навчання з формування бюджетів громад

У 2 раунді для участі в програмі було відібрано 118 об'єднаних тергромад, у яких мешкає понад 16, млн громадян.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-