У Житомирській області створили другу ОТГ на базі міста обласного значення

Децентралізація

На Житомирщині створили вже другу об’єднану територіальну громаду на базі міста обласного значення. Окрім Житомира до процесу децентралізації приєднався і Новоград-Волинський.

Рішення «Про добровільне приєднання територіальних громад сіл Майстрівської сільської ради до Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади» підтримали на сесії 1 листопада депутати міської ради, повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю міськради.

«Відповідним рішенням міської ради погодили здійснити добровільне приєднання територіальних громад сіл Майстрів, Маковиці та Майстрова Воля Майстрівської сільської ради до Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади, а також затвердити план організаційних заходів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще одним рішенням утворено Майстрівський старостинський округ Новоград-Волинської міської ОТГ з центром у селі Майстрів у складі сіл Майстрів, Маковиці та Майстрова Воля, а також покладено обов’язки старости в старостинському окрузі на Олексія Борисюка, який здійснював повноваження Майстрівського сільського голови до приєднання.

Читайте також: На Луганщині обіцяють за три роки відновити сільські клуби

Як повідомляв Укрінформ, Житомирська ОТГ стала першою в Україні, створеною навколо обласного центру.

Зображення: Фокус