У Новому Роздолі на Львівщині опалювальний сезон почався з підписання меморандуму

Обласна влада втрутилась у конфлікт, що виник довкола зриву опалювального сезону у місті Новий Розділ на Львівщині.

В результаті напрацьовано меморандум між усіма задіяними сторонами з метою ефективної підготовки міста до подачі тепла, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

“31 жовтня голова ЛОДА Олег Синютка зустрівся із представниками приватного підприємства «Грант Енерго М» та ТОВ «Енергія Новий Розділ». За результатами зустрічі напрацьовано меморандум між усіма сторонами з метою ефективної підготовки міста до опалювального сезону”, - зазначили у ЛОДА.

Читайте також: Борги “зривають” опалювальний сезон у Павлограді й Кривому Розі

Згідно із документом, «Грант Енерго М» 31 жовтня оприлюднить штатний розпис працівників, необхідних для запуску та функціонування Ново-Роздільської ТЕЦ, у зв’язку із напруженістю праці, пов’язаною із підготовкою ТЕЦ до опалювального сезону, керівник підприємства видасть наказ щодо преміювання працівників у листопаді цього року у розмірі не менше, ніж 50% посадового окладу. Окрім того, з метою забезпечення соціальних гарантій, «Грант Енерго М» зобов’язане укласти з працівниками письмовий договір.

Також, ПП «Грант Енерго М» відповідно до чинного законодавства, забезпечує за рахунок підприємства спеціальне навчання працівників, необхідне для роботи.

Читайте також: У Жовтих Водах продовжили канікули школярам через відсутність опалення

У свою чергу, адміністрація ТОВ «Енергія-Новий Розділ» зобов’язана передати ПП «Гарант Енерго М» всю технічну документацію, необхідну для експлуатації Ново-Роздільської ТЕЦ. Також управитель майна вживатиме заходів для сплати ПДФО в місцевий бюджет Нового Роздолу.

Як повідомлялось, зрив опалювального сезону ПП “Гарант Енерго М” виправдовувало, зокрема,  відсутністю кваліфікованих працівників.