У мерії Сум вважають тариф на тепло обгрунтованим

Якби тариф на тепло у Сумах був необгрунтований, у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), його б не затвердили.

На цьому, коментуючи у розмові з кореспондентом Укрінформу інформацію про завищення вартості тепла у Сумах на 19,2 %, наголосив заступник міського голови Олександр Журба.

"Там є департамент тепла, через який проходять усі розрахунки. І в разі, якби було щось не так, цей тариф би постачальнику тепла не затвердили б", - зауважив посадовець.

За його словами, є чіткі складові цього тарифу — такі, як вартість газу, електроенергії, пально-мастильних матеріалів, і їх необгрунтоване завищення регулятор відразу б помітив.

Журба підкреслив, що місцева влада не впливає на тарифоутворення.

"Від теплопостачальної організації ми отримуємо обгрунтування їхніх розрахунків, після цього проводимо відкриті громадські обговорення. А вже далі в НКРЕКП вирішують – погоджуватися з ними чи ні", - пояснив заступник міського голови.

Він спрогнозував, що після підвищення тарифу на газ теплоносій в Україні подорожчає на 20-22%.

"Але у Сумах зрости йому більш ніж на 15 відсотків ми не дамо", - запевнив Журба.

Читайте також: Тарифи на тепло у деяких регіонах "накручували" до 70% - Нацкомісія

Як повідомляв Укрінформ, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, на своїй сторінці в Facebook написала, що незважаючи на власні обіцянки знизити тарифи на тепло при стабільних цінах на газ місцева влада протягом 2017-2018 років їх підвищувала.

За її словами, такого висновку дійшла Комісія за результатами моніторингу стану регулювання тарифів на тепло органами місцевого самоврядування, яким Регулятор передав відповідні функції.