Над арсеналом біля Ічні відкрили небо

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) відкрило із 25 жовтня повітряний простір над місцем вибухів на складах боєприпасів в районі міста Ічня Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба підприємства у Facebook.

"Сьогодні о 00:00 ми повністю відкрили повітряний простір від поверхні Землі до нескінченності (unlimited) в радіусі 30 км від епіцентру вибухів 9 жовтня 2018 року на складах з боєприпасами в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області", - повідомив генерал-майор Олександр Волков, заступник директора Украероруху - начальник Украероцентру.

Як зазначається у повідомленні, на операційний авіатрафік ця ситуація не вплинула та жодних затримок для повітряних суден не спричинила.

Читайте також: Під Ічнею від боєприпасів очистили вже 40 ділянок

"Заходи з безпеки триватимуть до повного розмінування ділянок, прилеглих до території арсеналу, де працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС", - йдеться також у повідомленні.

Раніше у четвер у прес-службі ДСНС України повідомили, що в Ічнянському районі на Чернігівщині піротехніками очищено від боєприпасів 40 із 80 ділянок розмінування.

У Чернігівській облдержадміністрації зазначили, що в Ічнянському районі Чернігівщини, що постраждав від пожежі на військовому арсеналі, відновили понад 140 пошкоджених житлових будинків.

Як повідомлялося, у ніч проти 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району Чернігівської області на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. Із населених пунктів, що потрапили до зони можливого ураження, було евакуйовано 12 тис. 500 осіб. Нині розглядаються три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.