Суд відклав розгляд клопотання САП про зміну підсудності справи Труханова

Верховний Суд відклав розгляд клопотання САП про передачу так званої "справи Краяна", фігурантом якої є мер Одеси Генадій Труханов, на 22 жовтня.

Про це оголосив головуючий суддя Володимир Король, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд постановив відкласти розгляд клопотання на 15:00 на 22 жовтня", - сказав Король.

У коментарі журналістам прокурор САП Валентин Мусіяка повідомив, що обвинувачення хоче, щоб справу передали до Солом'янського суду Києва.

Він уточнив, що обвинувальний акт у справі налічує 250 сторінок.

Як повідомлялося, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру Геннадію Труханову, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: У справі Труханова призначили підготовче судове засідання

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем").

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

У травні 2018 року підозрюваним та їх захисникам було відкрито матеріали кримінального провадження.

8 червня суд дозволив Труханову виїжджати за кордон.

З 28 вересня по 3 жовтня 2018 року прокурори САП вручили обвинувальний акт, складений детективами НАБУ, 8 підозрюваним у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ "ХК "Краян".

Наразі справа направлена до Малиновського райсуду Одеси.