У справі Труханова призначили підготовче судове засідання

Призначено підготовче судове засідання за обвинуваченням мера Одеси Геннадія Труханова у підготовці до заволодіння коштами міськбюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групи осіб при придбанні будівель ВАТ "ХК "Краян".

Про це повідомляє прес-служба Малиновського райсуду Одеси.

"До Малиновського райсуду надійшов обвинувальний акт у відношенні Одеського міського голови Труханова та інших посадових осіб, обвинувачених за фактом готування до заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч.1 ст. 14 та ч.5 ст.191) Кримінального кодексу України", - зазначили в суді.

Справу розглядатиме колегія у складі головуючого судді Сергія Черевка, а також суддів Дмитра Передерка і Віктора Короя.

Підготовче судове засідання призначено 26 жовтня 2018 року.

Варто зазначити, що раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до Верховного Суду з клопотанням про зміну підсудності справи. Оскільки САП вважає, що в Одесі неможливий об'єктивний розгляд цього кримінального провадження.

Читайте також: У справі одеського заводу "Краян" вісьмом підозрюваним вручили обвинувальні акти

Як повідомлялося, 19 липня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) поширило повідомлення про завершення розслідування стосовно дій семи осіб, підозрюваних у заволодінні коштами бюджету міста Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян», в тому числі чинного мера Одеси.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.