У Львові відбудеться злет Спілки української молоді, присвячений 100-літтю Листопадового зриву

У ці вихідні у Львові проходитиме всеукраїнський злет юнацтва Спілки української молоді. Такий захід відбудеться  вперше і збере понад 150 учасників.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

“Цими вихідними, 13-15 жовтня, Львів стане столицею Крайового (Всеукраїнського) Злету Юнацтва Спілки Української Молоді в Україні. Як кажуть організатори, такий захід відбудеться в Україні вперше, зібравши понад 150 учасників з Києва, Львова, Дніпра, Краматорська, Калуша та Тернополя. Оскільки Злет наближений в датах проведення до 100-століття Листопадового зриву та свята Покрови Богородиці, відтак його й присвятили 100-літньому ювілею Української Революції, а саме - подіям жовтня-листопада 1918 року», - йдеться в повідомленні.

У програмі злету передбачено декілька тематичних блоків: виховно-інформаційний -  тематичні завдання, пов’язані з річницею, впорядкуванн могил січових стрільців та вояків Української Галицької Армії, складання юнацьких обітниць на прапорі Гарнізонного храму Львова, різноманітні змагання тощо.

Читайте також: Львів'яни відзначили 100-річчя створення Українського військово-морського флоту

Листопадовий зрив - українське повстання, організоване в ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 року Українською Національною Радою силами Українських січових стрільців у Королівстві Галичини і Волині, коронній землі Австро-Угорської імперії з метою встановлення влади Української Держави (названої згодом «Західноукраїнська Народна Республіка») на землях, на які вона обгрунтовано претендувала.