У Полтаві ОТГ і підприємства ПЕК обговорили питання, що "буксували" десятки років

Децентралізація

Представники ОТГ Полтавщини і підприємств паливно-енергетичного комплексу, які діють на території області, вперше спільно обговорили перспективи партнерської співпраці на форумі "Соціальне партнерство".

Захід ініційовано Полтавським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, повідомляє повідомляє кореспондент Укрінформу.

Робота форуму складалася з чотирьох послідовних тематичних панелей. На кожній з них сторони, які раніше з різних причин не виявляли бажання співпрацювати і фактично не були обізнані як про довготривалі, так і короткотермінові плани одне одного, тепер конструктивно вели діалог, дискутували, разом визначали проблематику для її подальшого розв’язання на основі партнерства і взаємної вигоди.

В центрі уваги, зокрема, опинилися такі питання як джерела фінансування розвитку сільських територій, екологічні загрози, успішні практики соціального партнерства та інші. За словами спеціалістів, роками, якщо не десятиліттями їх вирішення "пробуксовувало". Однак нині, в рамках форуму, вдалося зблизити ще донедавна діаметрально протилежні підходи.

Читайте також: Об'єднані тергромади звернулися до нового складу ЦВК

“Це дає надію на те, що панельні дискусії перейдуть у практичну площину, створять сприятливий клімат як для ефективної роботи підприємств ПЕК, так і для забезпечення сталого розвитку громад”, - сказав модератор панельних дискусій, радник з питань регіонального розвитку Полтавського ЦРМС Вадим Штефан.

Форум "Соціальне партнерство" на Полтавщині

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Сергій Пустовіт