У трьох містах на Донеччині скаржаться на гірку воду

Жителі трьох міст Донеччини - Українська, Гірника і Селидового скаржаться на дуже погану якість питної води.

Про це повідомив у Facebook представник Уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«Скарги в Українську почалися з 19 вересня. За словами місцевих жителів, водопровідна вода має неприємний запах і гіркуватий присмак... Як мені повідомили місцеві жителі, що Авдіївський водогін зараз на ремонті, тому воду в Українськ, Гірник, Селидове подають з Карлівського водосховища. У цих містах аналогічні проблеми з водою», - написав Лисянський.

Він зазначив, що за скаргами людей, продукти, приготовані в цій воді, набули гіркого смаку, а діти і дорослі скаржаться на розлад шлунка, нудоту.

«За попередньою інформацією від місцевих жителів і депутатів міської ради м. Українськ, воду поставляє компанія "Вода Донбасу". Я доповів про ситуацію, що склалася, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денисовій», - написав Лисянський.

Читайте також: "Вода Донбасу" пояснила причини отруєння водою в окупованій Макіївці

Представник додав, що найближчим часом він разом зі співробітниками Секретаріату Уповноваженого виїдуть до цих міст для моніторингу ситуації та здійснення всіх можливих дій для вирішення ситуації.