Батьку виснаженого голодом хлопчика призначили примусову психіатричну експертизу

Новоукраїнський райсуд Кіровоградщини призначив примусову психіатричну експертизу Олександру Мольченку - батькові трирічного хлопчика, якого знайшли у стані виснаження, 

Інформацію про це кореспондентові Укрінформу підтвердили в суді. 

"Засідання відбулося 26.09. Інформацію про рішення суду підтверджуємо", - повідомили в апараті районного суду, відмовившись від подальшх коментарів.

Написав про це судове рішення на своїй сторінці у Facebook і сам Олександр Мольченко.

"Новоукраїнський районний суд" виніс рішення щодо примусового до мене заходу - психіатричної експертизи. Попередньо, слідчий Новоукраїнського ВП ГУНП в Кіровоградській області намагався вручити мені постанову про необхідність надання слідству мої біологічні матеріали», - пише Мольченко.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 10 серпня до обласної дитячої лікарні у Кропивницькому працівники поліції разом з працівниками соціальних служб доставили 3-річного хлопчика, вага якого становила 7,8 кілограма.

За інформацією лікарів, він майже не рухався і постійно просив "водички та хлібчика".

Читайте також: На Кіровоградщині з родини депутата забрали хлопчика, якого батьки морили голодом

За рішенням суду дитину було примусово відібрано у батьків та поміщено на обстеження і лікування.

На початку вересня правоохоронці оголосили про підозру батьку хлопчика Олександру Мольченку та його дружині у вчинені злочину передбаченого ст. 166 ККУ (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, або за особою, за якою встановлена опіка чи піклування).