Мамай спробує повернути крісло мера Полтави через суд

Олександр Мамай, якого 14 вересня відсторонили від виконання обов'язків міського голови Полтави, збирається оскаржувати це рішення у суді.

Про це він заявив на прес-конференції у понеділок, повідомляють місцеві ЗМІ.

"Я зібрав усі докази і прийняв рішення завтра звернутися до суду. І нехай уже суд розставить всі крапки над «і», —  цитує Мамая видання "Полтавская область онлайн".

За повідомленням міського сайту 0532.ua, відсторонений мер заявив, що скликана депутатами сесія міськради була проведена з порушеннями, і він не визнає прийнятих нею рішень. Печатку міськради у нього ніхто "не вилучив, не попросив". Якщо суд поновить його на роботі, Мамай готовий до того, що депутати знову внесуть питання про недовіру йому у порядок денний, і стверджує, що погодиться з таким рішенням, якщо все відбудеться законним шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження.

До цього депутати проголосували за звільнення секретаря міськради, заступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

Читайте також: Мамай визнав, що більше не є мером Полтави

На прес-конференції 17 вересня Мамай заявив, що засідання 14 вересня вважає незаконним, не визнає рішення депутатів і залишається міським головою Полтави. Він продемонстрував печатку міськради і анонсував засідання сесії на 21 вересня.

20 вересня депутати Полтавської міської ради провели перше сесійне засідання під керівництвом новообраного секретаря - виконуючого обов'язки міського голови Олександра Шамоти, обравши його заступників.

Крім того, Шамота повідомив про те, що він офіційно занесений у Єдиний державний реєстр як виконуючий обов’язки керівника міськради, і про виготовлення нової печатки міськради.