Мер Полтави назвав сесію міськради "вакханалією" і відмовився йти у відставку

Олександр Мамай, якому у п'ятницю, 14 вересня, на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру і достроково припинили його повноваження, заявив, що не визнає рішення депутатів і залишається міським головою Полтави.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу заявити: я особисто - діючий міський голова. Ось печатка Полтавської міської ради. Знаходиться особисто в мене. Тому якщо зараз хтось заявить, що її вкрали, то це неправда. Всі управління, всі наші установи працюють в штатному режимі. Я не буду виїжджати ні на одну годину з міста Полтави. Я не буду іти на лікарняний чи у відпустку, я буду постійно на робочому місці. Мій телефон буде включений 24 години на добу", - заявив Мамай.

Засідання у п'ятницю він назвав "вакханалією" і спробою захоплення влади у місті.

Читайте також: У Полтаві депутати висловили недовіру меру Мамаю

"Цю псевдосесію я, як міський голова, не визнаю. Якщо хтось чимось незадоволений, хай звертається до суду", - зазначив Мамай.

Крім Мамая у прес-конференції участь узяв Ілля Кива, який називає себе головою Соціалістичної партії. Він наголосив, що Мамай його не запрошував, але виступив на підтримку відстороненого мера.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 14 вересня, на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження. Секретарем міськради, який виконуватиме обов’язки мера замість позбавленого повноважень Мамая, обрали Олександра Шамоту.