У Полтаві депутати висловили недовіру меру Мамаю

У Полтаві депутати висловили недовіру меру Мамаю

Укрінформ
Cьогодні на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю.

Про це повідомляє місцеве інтернет-видання "Полтавщина".

"Під час позачергової сесії Полтавської міськради 14 вересня депутати визнали незадовільною роботу мера Олександра Мамая і достроково припинили його повноваження. Це рішення шляхом таємного голосування підтримали 29 з 42 депутатів міськради. «За» проголосували усі депутати, які взяли участь у голосуванні", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, питання щодо висловлення недовіри міському голові Полтави внесли на розгляд сесії з голосу — за пропозицією нового депутата Едуарда Волкова. Підставами для такого рішення стали звинувачення Мамая у порушеннях Конституції та законів України, прав і свобод громадян, які, за словами Волкова, розписані на 31 сторінці проекту рішення про недовіру.

Читайте також: Москаль запевняє, що у справі мера Ужгорода немає криміналу

Зокрема, Мамая звинувачують у неоднарозовому порушенні порядку скликання сесій; в тому, що місто не взяло весь кредит на придбання тролейбусів від Європейського банку реконструкції та розвитку, хоча 78,2% рухомого складу тролейбусів відпрацювали термін експлуатації; в тому, що сприяє передачі техніки та сфери робіт КП «Декоративні культури» приватним структурам, у підвищенні тарифів на утримання будинків тощо.

Перед голосуванням за недовіру міському голові депутати проголосували за звільнення секретаря міськради, заступників міського голови та розпуск чинного складу виконкому.

Як зазначає "Полтавщина", Олександр Мамай вперше був обраний міським головою Полтави у жовтні 2010 року. Він отримав підтримку 61,64% виборців. Вдруге міським головою Полтави його обрали у жовтні-листопаді 2015 року. У другому турі виборів він отримав підтримку 62,56% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-