На Вінниччині сільську молодь навчать бізнесу за гроші ЄС

На Вінниччині у вересні в стартує проект JOURNEY, направлений на зниження безробіття та сприяння розвитку підприємницького потенціалу сільської молоді. 

Проект діятиме упродовж двох років і фінансуватиметься за кошти ЄС, повідомляє управління аналітично-інформаційної роботи Вінницької облради.

«Проект JOURNEY – це спільний проект Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Вінницької обласної Агенції регіонального розвитку та організацій з інших країн-партнерів. JOURNEY пропонує інноваційний підхід у сфері розвитку підприємницького потенціалу серед сільської молоді вищезазначених країн-партнерів, які беруть участь у проекті. Сільська молодь має набагато менше можливостей для самореалізації та зайнятості в сільській місцевості, тому метою проекту є надання методів та інструментів для підвищення рівня знань молоді, перейняття досвіду з країн Європейського Союзу. Окрім того, планується створення Клубу молодих підприємців, який співпрацюватиме з владою та менторами, й допоможе збільшити кількість залучених учасників із сільських територій після завершення проекту», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, проект JOURNEY реалізується у межах грантової Програми Європейського Союзу Еразмус+. Він розпочинається вже у вересні та триватиме два роки. Загальний бюджет проекту складає 150 тисяч євро.

Вінничани реалізовуватимуть його у партнерстві з громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування і виконавчої влади з Польщі, Італії, Азербайджану, Франції та Грузії. А безпосередніми його учасниками стане сільська молодь з України, Грузії, Азейбарджану. Проект направлений на зниження безробіття та сприяння розвитку підприємницького потенціалу сільської молоді в країнах Східного партнерства.

Важливими інноваційними та практичними підходами до перейняття досвіду у сфері молодіжного підприємництва стануть тренінги для менторів та молодіжні обміни для підприємців-початківців, які поїдуть до Італії та Польщі. Загалом 21 ментор, серед яких семеро вінничан, набудуть навиків, що необхідні для підтримки сільської молоді та молодих підприємців.

Читайте також: Експерти ЦРМС з фінансів обмінялися досвідом на тренінгу з планування бюджетів

Окрім того, ці молоді люди зможуть ознайомитися з молодіжними ініціативами італійської та польської сільської молоді, прикладами успішного молодіжного підприємництва, соціального підприємництва, програм підтримки молоді в країнах Європейського Союзу та обмінятись досвідом зі своїми однолітками, завдяки залученню місцевої молоді. Це матиме великий практичний ефект і розширить спектр знайомств та партнерських стосунків між молодими людьми, які живуть у подібних умовах.

Участь у проекті зможуть взяти молоді люди з сільської місцевості віком від 18 до 30 років, які хочуть займатися підприємництвом, володіють англійською мовою та мають доступ до Інтернету. Відбір учасників відбуватиметься на конкурсних засадах.