Сморід у Херсоні: інспекція розпочала перевірку птахофабрики

Фото

На Херсонщині Державна екологічна інспекція розпочала позапланову перевірку птахофабрики "Агрохолдингу Авангард", виробничу діяльність якої називають однією із можливих причин смороду в Херсоні.

Про це повідомила у середу прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

"Вчора, 14 серпня, за ініціативи керівництва ПАТ "Агрохолдинг Авангард" філії "Чорнобаївське" у селі Східне Білозерського району Державною екологічною інспекцією у Херсонській області було розпочато перевірку підприємства. ...Відповідні контролюючі органи, керівництво департаменту екології та природних ресурсів ОДА, громадські активісти на чолі з екоінспекторами відправилися на інспектування птахівничого підприємства. Позапланова перевірка ПАТ "Агрохолдинг Авангард" філії "Чорнобаївське" у селі Східне Білозерського району триватиме протягом 10 днів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією ОДА, у ході перевірки на підприємстві братимуться проби води, здійснюватимуться контрольні заміри викидів, перевірятиметься робота очисних споруд, цілісність виробничих цехів, де перебувають птахи, проаналізують процес дотримання усіх екологічних технічних норм, передбачених законодавством, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні останнім часом люди скаржилися на сморід. 7 серпня оперативною групою ГУ ДСНС в Херсонській області було попередньо виявлено джерело забруднення - вивезені на поле неподалік Херсона и птахівництва (курячого посліду).

Відходи було вивантажено на полі на площі довжиною майже кілометр. 8 серпня за дорученням голови ОДА департаментом екології та природних ресурсів ОДА було здійснено виїзд на місце викиду відходів. Можливою причиною неприємного запаху в місті були визначені несанкціоновані місця розміщення курячого посліду в необробленому стані, вивезеного з птахогосподарського підприємства "Агрохолдингу Авангард" у с. Східне Білозерського району.

Читайте також: У Херсоні покарали птахофабрику, що незаконно викинула відходи

За фактом порушення природоохоронного законодавства поліція відкрила кримінальне провадження. Під час проведення позапланової перевірки птахогосподарства "Чорнобаївське" ПАТ "Агрохолдинг Авангард" було складено акт, припис, протокол про адміністративне правопорушення Закону України "Про побічні продукти тваринного походження не призначені для споживання людиною". Птахофабрику притягнуто до адміністративної відповідальності, а курячий послід повністю прибрано з території його незаконного складування.

Фото: khoda.gov.ua