У Херсоні покарали птахофабрику, що незаконно викинула відходи

У Херсоні покарали птахофабрику, що незаконно викинула відходи

Укрінформ
Птахофабрику, звідки з порушенням законодавства було вивезено на землі Зеленівської селищної ради Дніпровського району міста Херсона велику кількість курячого посліду в необробленому стані, притягнуто до адмінвідповідальності.

Про це повідомило у понеділок Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

"За раніше оприлюдненою інформацією щодо ймовірної причини смороду в м. Херсоні, було виявлено курячий послід у значній кількості на землях Зеленівської селищної ради. У процесі проведення позапланової перевірки ДП "Птахогосподарство "Чорнобаївське" ПАТ "Агрохолдинг Авангард" складено акт, припис, протокол про адміністративне правопорушення Закону України "Про побічні продукти тваринного походження не призначені для споживання людиною". Підприємство притягнуто до адміністративної відповідальності. Станом на 13 серпня 2018 року курячий послід із вищезазначених ділянок ліквідований, про що свідчать фото та звіт керівника підприємства", - йдеться у повідомленні.

В обласній Держпродспоживслужбі також поінформували, що під час з'ясування причин смороду в Херсоні було проведено дослідження проб повітря щодо можливих перевищень безпосередньо у місті викидів забруднюючих речовин, зокрема, вмісту у повітрі оксиду азоту та аміаку. В результаті дослідження проб, що були взяті на межі селищної забудови в північній частині міста – Другому Таврійському мікрорайоні та Північному мікрорайоні, перевищень гранично допустимих концентрацій за жодним показником не виявлено.

Читайте також: У Херсоні відкривають ще один Морський інформаційний центр

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні громадяни протягом останніх дній скаржилися на сморід в усіх районах міста. 7 серпня оперативною групою ГУ ДСНС в Херсонській області було попередньо виявлено джерело забруднення у вигляді вивезених на поле неподалік Херсона відходів птахівництва (курячого посліду). Відходи було вивантажено на полі на площі довжиною майже кілометр. 8 серпня за дорученням голови облдержадміністрації, у зв'язку з численними скаргами мешканців міста Херсон, департаментом екології та природних ресурсів ОДА було здійснено виїзд на місцезнаходження виявлених відходів птахівництва. Можливою причиною неприємного запаху в місті були визначені несанкціоновані місця розміщення курячого посліду в необробленому стані, вивезеного з птахогосподарського підприємства "Агрохолдингу Авангард" у с. Східне Білозерського району. По факту порушення природоохоронного законодавства поліція відкрила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-