Нелегали найчастіше прагнуть потрапити у Румунію, Угорщину та Польщу - ДПСУ

Загальна кількість затриманих на кордоні нелегальних мігрантів у липні зросла на 3% порівняно з червнем.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Упродовж минулого місяця затримано 240 "мандрівників". При цьому із загальної кількості порушників за незаконний перетин державного кордону прикордонним відомством затримано 144 мігранти, тоді як у червні кількість затриманих становила 98 осіб. За останні три роки це найбільш активний липень (у липні 2017 р. – 89, у липні 2016 р. – 109)". - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед нелегалів переважно є громадяни В’єтнаму, яких затримано майже 40 осіб, Бангладеш та Пакистану – по 17 осіб, а також вихідці з Іраку, Шрі-Ланки, Молдови, Росії, Марокко, Монголії, Індії, Ірану, Еритреї, Афганістану та Туреччини. Також у липні спостерігалося зростання кількості групових порушень і незаконних перетинань кордону громадянами Бангладеш та в останні тижні Туреччини.

Найбільше затримували нелегальних мігрантів на кордоні з Румунією (збільшення порівняно з червнем у 3,5 рази), Угорщиною (збільшення у 2,5 рази) та Польщею (збільшення на 43%).

Читайте також: Прикордонники затримали мігрантів з країн Південно-Східної Азії

Окрім цього, спостерігається певне зменшення кількості іноземців, які порушили правила перебування в Україні. Таких осіб у липні цього року виявлено майже 90, тоді як в червні їх кількість становила 135 осіб.

Окремо фіксується зростання кількості спроб потенційних мігрантів законним шляхом потрапити в Україну. Всього в пунктах пропуску в перетині кордону в липні відмовлено 435 потенційним нелегальним мігрантам, що на 24% більше порівняно з червнем. Таку категорію осіб склали переважно громадяни Туреччини, Індії, Іраку та Лівії, Молдови, Грузії, Нігерії, Росії та Ірану.